ingyenes webstatisztika
Oppenheimer (2023) teljes film magyarul online - Mozicsillag

Oppenheimer (2023) online teljes film magyarul


  • Oppenheimer

A film J. Robert Oppenheimer fizikusról szól, aki kollégáival - köztük a magyar származású Teller Edével és Szilárd Leóval - a Manhattan Terv vezetőjeként az első atomfegyver létrehozásáért felelős. A találmány a II. világháborúban megváltoztatta a történelem menetét, és a bombának köszönhető valószínűleg az is, hogy a 20. század második felében a két nagy szuperhatalom szembenállása, a hidegháború nem fajult valódi fegyveres konfliktussá.


Felhasználói értékelés:

7,2 pont / 19 szavazatból
Szavazz te is erre a filmre:

  • Rendező(k):

    Christopher Nolan
  • Színészek:

    Cillian Murphy
    Emily Blunt
    Robert Downey Jr.
    Alden Ehrenreich
    Scott Grimes
    Jason Clarke
    Kurt Koehler
    Tony Goldwyn
    John Gowans
    Macon Blair
    James D'Arcy
    Kenneth Branagh
    Harry Groener
    Gregory Jbara
    Ted King
    Tim DeKay
    Steven Houska
    Tom Conti
    David Krumholtz
    Petrie Willink
    Matthias Schweighöfer

Vélemény írás:

Hozzászólásod írásánál, kérjük kövesd az alábbi alapszabályokat:
  • Ne küldj spamet.
  • Véleményed legyen kulturált, közérthető, másokat nem bántó.
Regisztrálj be ingyenesen hogy véleményt írhass a filmekről!

Tagok véleményei:

zsodorka képe
Hozzászólások: 119
Hely: Magyar

0 0 zsodorka ezt a véleményt írta 2024-01-26 13:45-kor:

Haumann Máté????



0 0

Dianis69 képe
Hozzászólások: 497
Hely: Budapest, Magyarország

2 0 Dianis69 ezt a véleményt írta 2023-11-22 08:37-kor:

Miért törölték az angol nyelvű változatokat, és ki volt az? Ugyan olyan jók voltak, mint a szinkronosak, csak feliratosak.



2 0

Dianis69 képe
Hozzászólások: 497
Hely: Budapest, Magyarország

0 0 Dianis69 ezt a véleményt írta 2023-11-15 22:04-kor:

A korábbi hozzászólók már említették, hogy eléggé idegesítő volt a filmben a gyakori ide-oda ugrabugrálás a történésekben - hol azt mutatta be a rendező, hogyan dolgoznak a tudósok a bombán, hol azt az időszakot mutatta, amikor a bizottság vizsgálta Oppenheimer megbízhatóságát. Jó, hogy nem a Wachowski testvéreket bízták meg a rendezéssel, mert akkor aztán teljesen érthetetlen lett volna a film (lásd. Felhőatlasz). Jobban örültem volna annak, ha időrendi sorrendben mutatják be a cselekményeket, nem így, csapongva. Kevés idő jutott Szilárd Leóra (Haumann Máté játszotta), pedig az egész bomba ötlete tőle származott, valamint az a rész is kimaradt, amikor Szilárd és Teller elmentek Einsteinhez, hogy aláírásával erősítse meg az amerikai elnökhöz küldött levelet, amelyben figyelmeztetik a német atombombaprogramra. Tulajdonképpen a magyarok nélkül nem indult volna el a Manhattan terv, és az Oppenheimer film sem készülhetett volna el. Magáról a bomba elkészítéséről kevés szó esett a filmben, holott sok nézőt ez érdekelte volna igazán - titkot úgyse árultak volna el vele, mivel a tudósvilág ismeri már a készítésének módját. A csapongó eseményrendezés miatt csak 6 pontot adok a filmre.



0 0

anolin képe
Hozzászólások: 2245
Hely: BP.

0 0 anolin ezt a véleményt írta 2023-11-13 20:12-kor:

Tetszett a film!
Elérhető Eng-BDRip Dolby 6CH, feliratos változatban.
 



0 0

lantlant képe
Hozzászólások: 457
Hely: Budapest

1 0 lantlant ezt a véleményt írta 2023-08-02 22:24-kor:

Jó film. De a "A Nap" (1989) jobb volt.
Feleslegesen volt ilyen hosszú, és az utolsó harmad nagyon leült. Morálisan a bomba kifejlesztését helyeslem (Hitlernél előbb kellet megcsinálni), de Hirosima és Nagaszaki aljasság volt...
10/7



1 0

Exar Kun képe
Hozzászólások: 51
Hely: Yavin 4

2 0 Exar Kun ezt a véleményt írta 2023-07-29 10:05-kor:

80-as években volt egy többrészes film róla (az atombomba születése), az valahogy jobban tetszett, mint ez a film. Sokat csapong ide-oda.



2 0

Dockypapa képe
Hozzászólások: 707
Hely: Budapest

4 0 Dockypapa ezt a véleményt írta 2023-07-28 19:17-kor:

Ezt a filmet moziban kell megnézni!
Igaz, hogy nagyon hosszú, de nem 3 sör és két tál pacal után kell beülni rá, aztán simán kibírható. :)
Ettől függetlenül kicsit lehetett volna rövidebb szerintem is. Mivel életrajzi film, ezért nagy szerepet kap benne Oppenheimer karaktere, s a komcsiüldözés, ami a téboly határát súrolta Amerikában az 50-s években (párhuzamosan mutatták a miniszterjelölti meghallgatást, valamint a bomba kifejlesztését, tehát 3 idősíkon futott a történet, s a síkok közelítettek egymáshoz, voltak átfedések is, kiválóan összerakva! Lehet, hogy ezért kellett a 180 perces játékidő....).
A film nem kifejezetten az atombombáról szól, sőt. Inkább a tudóscsapat vezetőjének érzelmeiről, meghurcoltatásáról, s lelki terhéről. Kiváló képet ad arról is, hogy milyen volt (és milyen most is) a politika, hogyan lehet embereket manipulálni, s mire képes az ember, ha bosszút akar állni. 
A legnagyobb kihívás az, hogy nem csak végig kell ülni 3 órát, de végig koncentrálni is kell. Figyelni mindegyik szereplőt, mert rengeteg üzenetet hordoznak a megnyilvánulásaik. Nem háttérmozizáshoz és nem olcsó akciófilmek kedvelóinek való.
Nekem erős 8-s a film. Nolan eddigi alkotásai is tetszettek, de nem az elfogultság mondatja ezt velem. 



4 0

Kr1ssz képe
Hozzászólások: 41
Hely: Miskolc

2 0 Kr1ssz ezt a véleményt írta 2023-07-27 15:46-kor:

Bocsánat, de sajnos csalódtam. Neumann a földön élt legnagyobb zseni akihez Wigner járt ha matematikai falakba ütközött kimaradt a filmből pedig ő is ott volt, nélküle nincs bomba mivel ő írta fel elsőként matematikai nyelven az atommagot amíg einstein meg bohr  (einstein arra nem méltó hogy Neumann sarujának szíjját megoldja) a másik zseni csak képzelődött. Neumann számításai kellettek a kritikus tömeghez és a láncreakció fenntartásához. Később a bombánál szerzett tapasztalatai nagyban hozzájárultak a számítógép feltalálásához majd a nyomtatott ármakör elterjedéséhez. Wigner Jenő nobel díjasunk találta fel az atomreaktort^^ Értékelésem 10/2. Nem kéne 1 órán keresztül oppenheimert felpromózni 100millió alulsikolázott amerikainak, amikor Neumann és a magyar zsidócsapat vitte el a hátán az egészet.. el is tekertem a picsába hát a faszomat nem érdekli.



2 0

kisbandita képe
Hozzászólások: 274
Hely:

2 1 kisbandita ezt a véleményt írta 2023-07-26 11:35-kor:

Jó meg minden, de inkább egy netflix-es vagy Hbo, stb. sorozatot kellett volna csinálni belőle, mint egy kb. 3 órás filmet! Akkor be lehetett volna mutatni a bombák tényleges hatását is rendesen (és nem csak beszélni róluk), a családi vonalat, a személyes vonalat, stb. Így sajnos nem ér többet 5,5/10 pontnál.  A családi vonatkozás is csak részlegesen lett kifejtve. Elhangzik a filmben, hogy csajozógép volt Oppenheimer, de csak érintőlegesen. Ellenben felesleges szexjeleneteket tett bele C. Nolan. Talán azt hitte, ezzel milyen érzékletesen mutatja be a csajozásait, pedig nem.  Amúgy Einstein is nagy csajozógép volt, bár erről sem lehet nagyon hallani... :D



2 1

Yossuan képe
Hozzászólások: 30
Hely: Galway

2 0 Yossuan ezt a véleményt írta 2023-07-25 23:48-kor:

Nekem nem tetszik a film vonalvezetése, ide-oda ugrál a rendező, az első 20 percben vagy 30 karakert mutat meg, egyikre sem lehet igazán ráhangolódni és így a történetre sem, bár az első 25 percben nincs is nagyon történet. Szerintem a visszamlékezéses struktúra sem ideális ehhez a történethez, mert úgy ahogy a karakterekkel, az idősíkkal is ide-oda ugrál a rendező teljesen feleslegesen. Ez a történet sokkal jobb rendezést érdemelt volna. 



2 0

j9n5s91 képe
Hozzászólások: 994
Hely: Gibbonföld

1 0 j9n5s91 ezt a véleményt írta 2023-07-24 21:39-kor:

Spoiler!!!
Valamennyire értem, miért volt annyira megrázó azoknak, akik hamarabb látták a filmet. Azért itt komoly dilemmák, aggályok, na meg egyebek is voltak a háttérben.
Utólag okos az ember. Ha az amcsik nem csinálják meg, akkor az oroszok. Vagy ha a háború tovább tart (és esetleg a németek jobban álltak volna), akkor a nácik is eljuthattak volna egy eredményes végkifejletig. Ez csak idő kérdése volt. És persze az emberek jó része, ha valami borzalmas hibát követ el, akkor próbál valami mentséget találni arra, miért is tette. Ez talán valami önkéntelen reflex, hogy ne érezzük azt a szomorúságot, dühöt, elkeseredettséget, undort magunk irányába. Mert jobb, ha más volt a hibás, vagy jobb, ha kényszeritettek erre, ha nem volt más választásom. Ezek mind szép és jó érvek. De belül szinte mindenki tudja, hogy ezek csak ámitások, hazugságok, amikkel saját magunkat hitegetjük.
A két nő baromira idegesitő volt. Lehet ilyenek voltak a való életben is (ha léteztek, mert ki tudja?), de ennyire unszimpatikusnak lenni, egyszerűen rossz volt. Nem tudtam megkedvelni őket, nem tudtam azonosulni az érzéseikkel. RDJ karaktere igen jól volt megformálva/eljátszva. Van aki megkedvelte? De magát Oppenheimert sem tudtam szeretni. Okos volt, ez vitathatatlan. De ahogy elmondta a felesége, tényleg mártit játszott. Mint általában elég érzékeny lélek, én sem nagyon tudtam volna elmenni a következmények mellett.

10/7

A film borzalmasan hosszú volt. Ezt végig ülni szenvedés. Bármennyire is erős az ember feneke. A szinészek jól játszottak. De voltak történések, amiket lazán kihagyhattak volna. Ha megtörténtek, ha esetleg kicsit kiszinezték a sztorit. Hiányoltam, hogy nem mutattak semmit a bombák ledobásáról. De talán nem akarták mégtovább fokozni a negativ érzéseket. Itt egyetlen embert hibáztatni nagy hülyeség. Az elnök jól mondta, ő volt az, aki parancsba adta, és végülis ő volt az, akinek egyetlen szavára tizezrek haltak meg. És bármennyire is keménynek játszotta el magát, nem hiszem, hogy elhitte azt, hogy ez valami jó dolog volt. Hiába a megmentett életek. De ugye milyen áron?!

Az értékelésem azért nem az általános felmagasztaló, mert alapból békés természetű vagyok, és nem nagyon tudom elképzelni (vagy inkább elfogadni), hogy egy ilyen eszköz milyen előnyökkel járhat az emberiségre nézve. Mert alapból fegyverben gondolkodtak, az energiájának hasznositása később jött. Főleg most, mikor kb bizonyos országok az egyeduralmuk illúziójának visszaszerzése érdekében még a világot is hajlandóak lennének belesodorni egy atomháborúba. Mert szerintem e felé haladunk, bármennyire is rossz kimondani. Jó ideje sokan ezt hajtogatják, sokan foglalkoznak a témával. De a kisember nem tud a fontos dolgokról. Sokszor áldás az, ha fogalmunk nincs, mikről döntenek a nagykutyák. Lehet sokan inkább öngyilkosok lennének, ha megsejtenék, mik is mennek a szivarfüstös, rejtett szobákban, vagy - bunkerekben. Szóval én azt mondom, hogy ezek nélkül sokkal jobb volna a világ. De ilyen az ember. 



1 0

wikopulp képe
Hozzászólások: 206
Hely:

2 0 wikopulp ezt a véleményt írta 2023-07-24 15:47-kor:

Dráma,történelmi,életrajzi. Ezt ígéri. Ezt is kapod. Elképesztő történet,zseniális színészekkel,tökéletes kivitelben. Pár Oscar lepottyanik érte az biztos. Lehet az év filmje is. Köszönet a gyors feltöltésért,és a szinkronért is! Megy a tizes.



2 0

wikopulp képe
Hozzászólások: 206
Hely:

0 2 wikopulp ezt a véleményt írta 2023-07-22 21:52-kor:

Ne tököljetek elvtársak! Ide azzal a fordítással!! Szinkront neki,vagy feliratot!!! Úgy -úgy!!!



0 2


Részletes Kereső




A funkció használatához be kell jelentkezned!

×