ingyenes webstatisztika
Leslie Nielsen 1926.02.11. - 2010.11.28. biográfia, filmográfia, diszkográfia

Leslie Nielsen 1926.02.11. - 2010.11.28.


  • Leslie Nielsen 1926.02.11. - 2010.11.28.
Becenév: Leslie
Családi állapot: nős, 2 gyermek
Kor: 98 éves
Foglalkozás: színész
Születési név: Leslie William Nielsen
Születési idő: 1926-02-11
Születési hely: Kanada
Magasság: 185 cm
Eredeti hajszín: ősz
Szemszín: barna
Csillagjegy: Vízöntő
Szerkesztők: laci888
Szerkesztés Kép feltöltés

Biográfia

Filmográfia

Diszkográfia

Leslie William Nielsen 1926. február 11-én született, kanadai-amerikai színész, humorista. Emmy-díj-ra jelölték.

A Csupasz Pisztoly-trilógia Frank Drebin hadnagyaként vált ismertté, de ő játszotta Dr. Rumack-et az Airplane! cím filmben, Harris elnököt pedig a Horrorra akadva sorozat 3. és 4. részében. Noha a színész pályája során rengeteg mfajban megmutatta magát u2013 mind filmekben, mind televíziós msorokban u2013 , a legismertebb alakításai vígjátékokhoz köthetők, elsősorban a Csupasz pisztoly sorozathoz.

Vígjátékaiban megformált karakterei látszólag esetlennek, szórakozottnak tnnek, és mindehhez társulnak a filmjeit jellemző abszurd helyzetek (amik főleg a háttérben zajlanak).

Kezdő színészként játszotta komolyabb szerepeit. Főszerepet játszott az 1956-os Tiltott Bolygó cím science fiction-ben, valamint a "Poszeidon-katasztrófa" cím filmben, mint hajóskapitány. Ezután jónéhány év múlva fordult csak a vígjátékok felé. Az 1980-as Airplane!-ben "pléhpofájú" doktorként nyújtott alakítása nagyot lendített karrierjén. Egy neves filmkritikus, Roger Ebert mondta róla: "A svindlik Olivier-je".

Korai élete:
Nielsen a kanadai Regina, Saskachewan-ban született Maybelle és Ingvard Nielsen fiaként. Nielsen édesanyja walesi, míg édesapja dán származású. Két bátyja van, közülük Erik Nielsen a 80-as években Kanada miniszterelnök helyettese volt, unokaöccse, Jean Hersholt később színész lett. Leslie és családja sokáig Fort Normanban élt, ahova az édesapját kinevezték a Kanadai Királyi Lovascsendőrség élére. Miután Edmontonban elvégezte a Victoria Composite Egyetemet, belépett a Kadadai Légierőbe, ahol egy évig szolgált a Második világháború alatt (noha harcba nem küldték). Mikor leszerelt, munkát talált, lemezlovasként dolgozott a Calgary rádiónál, majd úgy döntött, jelentkezik a Lorne Greene Rádió Mvészeti Akadémiára, Torontóba. Huszas éveiben New Yorkban élt, ösztöndíjat kapott a "Neighborhood Playhouse"-ba. Zenét és színészetet tanult, és fellépett nyári szabadtéri színházakban. Első televíziós szereplése 1948-ban, a Studio One egyik epizódjában volt.

Karrierje:
Korai karrierje:
Leslie Nielsen karrierje drámai szerepekkel indult, számos szerepben próbálta ki magát, úgymint orvos, ügyvéd vagy épp rendőr. Egyedül az 1950-es évben 50 különféle alakításban tnt fel. Nielsen az akkori fizetéséről ezt mondta: "Nagyon kevés aranyat termett ez az időszak, 75-100 dollárt kaptunk msoronként". Különleges hangja miatt számos dokumentumfilm és reklám narrátora lett. Maréknyi kivételtől eltekintve, dramatikus korszaka meglehetősen csendesen telt.

Nem sokkal később, 1954-ben Hollywoodba költözött, szerződést kötött a Paramounttal és jelentkezett a "Tiltott Bolygó" film (1956) szerepválogatásra, John J. Adams parancsnok szerepére. A science-fiction jó kritikákat kapott, és nagy nézettséget hozott. A Shakespeare "A vihar" komédiája ihlette film további főszereplői Anne Francis és Walter Pidgeon. Debbie Reynolds szerelmét alakította a "Tammy-filmek" első részében, a "Tammy and the Bachelor"-ban (Tammy és az agglegény, 1952), Harrison kapitányt a "Poszeidon Katasztrófá"-ban (1972), valamint feltnt a M*A*S*H filmsorozat Ringbanger cím epizódjában.

Nielsen, állítása szerint több, mint 1500 televíziós msorban tnt fel. Fiatal színészként szerepelt az "Alfred Hitchcock bemutatjau2026", és a két western témájú, "The Virginian" (Virginiai férfi) és a "Wild Wild West" cím filmsorozatokban. Első televíziós főszerepében az Amerikai függetlenségi háború hősét, Francis Mariont alakította a Walt Disney által rendezett "The Swamp Fox" (A mocsári róka) tv-sorozatban. Érdekesség, hogy a főcímdalt is maga Leslie Nielsen énekelte. 1961-ben szerepelt a Los Angelesben játszódó rendőr dráma sorozatban, a "The New Breed"-ben (Az Új Nemzedék). 1968-ban a főszereplőt, egy pilótát alakított a népszer rendőr filmsorozatban, a "Hawaii Five-O"-ban. Rendőrként tnt fel, szintén főszerepben, a "The Bold Ones: The Protectors"-ban (1969). Az 1977-es Project: Kill cím, William Gilder rendezte akciófilmben is feltnt, Jonathan Trevor megformálásában.

Az Airplane! és a Csupasz pisztoly
Nielsen áttörését a vígjátékok felé nagyban elősegítette az 1980-as Airplane!, a "Zero Hours!" cím film paródiája. Egy orvost alakít, aki a repülő személyzetét sújtó ételmérgezés ellen veszi fel a harcot. A "pléhpofájú" előadásmódja áll szemben az őt körülövező abszurd helyzettel. Az Amerikai Filmakadémia szerint a film egyike a minden idők 10 legjobb vígjátékának. A kritikusok dicsérték a filmet, amit a közönség is igazolt. Mikor a film rendezői, Jim Abrahams, David Zucker és Jerry Zucker Nielsent választották ki a szerepre, megfelelőnek tartották, hogy eljátsszon egy úgymond "hal a vízben"-t. Igazi egyéniségeket akartak a vígjátékba csempészni. A rendezők új vígjátékukon felbuzdulva elhatározták, hogy átviszik a "bohózat sok ütleggel" stílust a televízióba is. Nielsent kérték fel a "Nagyon különleges Ügyosztály" filmsorozat főszerepére. A sorozatban tnt fel először Nielsen Frank Drebin alakjában. A sztereotipikus rendőr karakterét a későbbi detektívsorozatok is átvették. A sorozat nyitójelenetének ötletéül az 1950-es évek koprodukciós showja, a M Squad szolgált, amelyben egy rendőrautó nézőpontjából láthatjuk, amint az a sötét városi utcán halad, a háttérben jazz-zene hallatszik. A hangalámondás és a filmbe épített epilógus tisztelgés volt a Quinn Martin-féle klasszikus rendőr-drámák felé, beleértve a The Fugitive, a Barnaby Jones, a The F.B.I., és a Cannon cím sorozatokat. Ahogy az Airplane!-ben Dr. Rumack, Drebin egy komoly karakternek látszik, ám a következő pillanatban már hasra esik, vagy bármi módon nevetségessé teszi magát. A sorozatot ugyan a kritikusok nem jutalmazták díjjal, Nielsent Emmy-díjra jelölték Legjobb főszereplő kategóriában, vígjáték sorozatban nyújtott alakításáért. Az Airplane! kivételével Nielsen sokáig nem mutatkozott meg a humor oldalán, csak kisebb szerepei voltak, például két horrorfilmben, a Prom Nightban vagy A rémmesék könyvében (Creepshow). Különlegességnek számít, hogy Nielsen cameo-szerepben is feltnt, mint Allen Green, akit a Barbra Streisand megformálta Claudia Draper gyilkol meg Martin Ritt Call girl ötszázért cím drámájában.

Hat évvel a Nagyon különleges ügyosztály befejezése után a rendező úgy döntött, készít egy egész estés filmet a történetből. A film címe Csupasz Pisztoly- A nagyon különleges ügyosztály aktáiból (The Naked Gun: From the Files of Police Squad!) címet viselte, és Nielsen újra feltnt Frank Drebin hadnagy szerepében. A történet szerint merényletet készülnek elkövetni II. Erzsébet brit királynő ellen, egy hipnotizált baseball játékos segítségével. Drebin, ahogy a doktor az Airplane!-ben, nincs tudatában, hogy ő az abszurd helyzetek fő okozója. A filmet mind a kritikusok, mind a közönség nagy elismeréssel fogadta. A filmet két folytatás is követte, a Csupasz Pisztoly 2 és 1/2- A félelem szaga (1991) és a Csupasz Pisztoly 33 és 1/3 - Az utolsó merénylet (1994).

Későbbi vígjátékok:
Nielsen kipróbálta magát különböző szerepekben, amik sosem érték el Frank Drebin sikerét. Több film is készült a Csupasz Pisztoly trilógia stílusában, változó kritikai és közönségi sikerekkel. Akadtak filmek, melyeket a kritikusok nem kíméltek szegényes teljesítményük miatt.Mivel a Csupasz pisztoly sorozat egy rendőrdráma paródia, Nielsen a későbbiekben is filmparódiákra koncentrált. Rossz kritikát kapott a "Bújj, bújj, ördög!" (Repossessed), a "Csupasz pisztoly a (z)rben" (2001: Space Travesty), amelyek az "Excorsist" és a "2001. u00DBrodüsszeia" (2001: A Space Odyssey) filmek paródiái.

Magánélet:
Nielsen négyszer nősült, első három felesége: Monica Boyer (1950-1956), Alisande Ulmann (1958-1973), és Brooks Oliver (1981-1983). 2001-ben vette el negyedik feleségét, Barbaree Earlt, akivel már 1983 óta alkottak egy párt. Nielsennek két gyermeke született a második házasságából, Maura Nielsen Kaplan és Thea Nielsen Disney.
Leslie Nielsen nagy golfrajongó, szabadidejében szívesen zi a sportot. Egy interjúban mondta ezzel kapcsolatban: "Én nem a rosszkedv ellen golfozom, hanem rosszul golfozom, és jól érzem magam."
Több interjúban is elmondta, a korából kifolyólag akad néhány egészségügyi gondja, úgymint a hallásának romlása. Emiatt jelentkezett a Nemzetközi Jobb Hallásért Egyesületbe, aminek az elnöke lett.

# Stan Helsing (2009) (post-production)

# Slap Shot 3: The Junior League (2008) (V) .... Mayor of Charlestown
# Superhero Movie (2008) .... Uncle Albert Adams
# "Robson Arms" .... Caldo Vasco (3 episodes, 2007)
- All About Kitty (2007) TV episode .... Caldo Vasco
- Saultology (2007) TV episode .... Caldo Vasco
- Ordinary Assholes (2007) TV episode .... Caldo Vasco
# Music Within (2007) .... Bill Austin
# Lipshitz Saves the World (2007) (TV)
# Scary Movie 4 (2006) .... President Baxter Harris
... aka Scary Movie 4 (Australia: cable TV title)
# The Nutcracker and the Mouseking (2004) (V) (voice: English version) .... Mouseking
... aka Nussknacker und Mäusekönig (Germany)
# "Chilly Beach" .... Santa Claus (1 episode, 2003)
- Secret Santa (2003) TV episode .... Santa Claus
# Nou00EBl Nou00EBl (2003) (TV) .... English narrator
... aka Noel Noel (USA: informal English title)
# Scary Movie 3 (2003) .... President Harris
... aka Film de peur 3 (Canada: French title)
... aka Scary Movie 3.5 (USA: DVD box title)
# "Odd Job Jack" .... Drill Sargent Skitzkopf / ... (1 episode)
- Jack Ryder Goes to War (????) TV episode .... General/Lieutenant/Drill Sargent Skitzkopf
# Men with Brooms (2002) .... Gordon Cutter
... aka Quatre gars et un balai (Canada: French title)
# Kevin of the North (2001) .... Clive Thorton/Cab Driver
... aka Chilly Dogs (USA: video title)
... aka L`aventurier du grand nord (Canada: French title)
# "Liography" (2001) TV series .... Terrence Brynne McKennie (host) (unknown episodes)
... aka "Liocracy" (Canada: English title: new title)
# Camouflage (2001/I) .... Jack Potter
# Santa Who? (2000) (TV) .... Santa Claus
# 2001: A Space Travesty (2000) .... Richard `Dick` Dix
... aka 2000.1: A Space Travesty (USA: promotional title)
... aka 2001: Une parodie de l`espace (Canada: French title)
... aka 2002 - Durchgeknallt im All (Germany)
... aka Marshall Dick: Son of the Naked Gun (Philippines: English title)
# "Pumper Pups" (2000) TV series (voice) .... Pumper

# "Due South" .... Sgt. Buck Frobisher (2 episodes, 1999)
... aka "Un tandem de choc" (Canada: French title)
- Call of the Wild: Part 1 (1999) TV episode .... Sgt. Buck Frobisher
- Call of the Wild: Part 2 (1999) TV episode .... Sgt. Buck Frobisher
# Pirates: 3D Show (1999) .... Captain Lucky
... aka Pirates 4D (UK: alternative title)
# Wrongfully Accused (1998) .... Ryan Harrison
... aka Leslie Nielsen ist sehr verdächtig (Germany)
... aka Sehr verdächtig (Germany: alternative title)
... aka Unter falschem Verdacht (Germany: alternative title)
# Safety Patrol (1998) (TV) .... Mr. Penn
... aka Disney`s Safety Patrol (USA: video box title)
... aka Safety Patrol! (USA: cable TV title)
# Harvey (1998) (TV) .... Dr. Chumley
# Mr. Magoo (1997) .... Mr. Quincy Magoo
# Family Plan (1997) .... Harry Haber
# National Geographic Video: The Savage Garden (1997) (V) .... Gardener
# Spy Hard (1996) .... Dick Steele, Agent WD-40
# "Due South" .... Sgt. Buck Frobisher (2 episodes, 1994-1996)
... aka "Direction: Sud" (Canada: French title)
- All the Queen`s Horses (1996) TV episode .... Sgt. Buck Frobisher
- Manhunt (1994) TV episode .... Sgt. Buck Frobisher
# Dracula: Dead and Loving It (1995) .... Count Dracula
... aka Dracula mort et heureux de l`u00EAtre (France)
# Mr. Willowby`s Christmas Tree (1995) (TV) .... Willowby`s butler
# Rent-a-Kid (1995) (TV) .... Harry Haber
# Naked Gun 33 1/3: The Final Insult (1994) .... Lt. Frank Drebin
# "Evening Shade" .... Stonewell (1 episode, 1994)
- It`s a Mad, Mad, Mad Wood (1994) TV episode .... Stonewell
# S.P.Q.R. 2000 e 1/2 anni fa (1994) .... Lucio Cinico
... aka S.P.Q.R.: 2,000 and a Half Years Ago
# "Katie and Orbie" (1994) TV series (voice) .... Narrator
# Surf Ninjas (1993) .... Colonel Chi
... aka Surf Ninjas of the South China Sea (Australia)
... aka Surf Warriors
# "Herman`s Head" .... God (1 episode, 1993)
- God, Girls and Herman (1993) TV episode .... God
# Digger (1993) .... Arthur Evrensel
# "The Golden Girls" .... Lucas Hollingsworth (2 episodes, 1992)
- One Flew Out of the Cuckoo`s Nest: Part 1 (1992) TV episode .... Lucas Hollingsworth
- One Flew Out of the Cuckoo`s Nest: Part 2 (1992) TV episode .... Lucas Hollingsworth
# Chance of a Lifetime (1991) (TV) .... Lloyd Dixon
# "Flesh `n` Blood" .... Red Houser (1 episode, 1991)
- The Wrath of Con (1991) TV episode .... Red Houser
# All I Want for Christmas (1991) .... Santa
# The Naked Gun 2u00BD: The Smell of Fear (1991) .... Lt. Frank Drebin
... aka The Naked Gun 2 1/2 (Canada: English title)
# Repossessed (1990) .... Father Jebedaiah Mayii

# "Day by Day" .... Brian`s Father (1 episode, 1988)
- Harper and Son (1988) TV episode .... Brian`s Father
# The Naked Gun: From the Files of Police Squad! (1988) .... Lt. Frank Drebin
... aka The Naked Gun
# "Who`s the Boss?" .... Max Muldoon (2 episodes, 1987-1988)
- Marry Me, Mona (1988) TV episode .... Max Muldoon
- Just Mona and Me (1987) TV episode .... Max Muldoon
# Dangerous Curves (1988) .... Greg Krevske
# The Railway Dragon (1988) (TV) (voice) .... Narrator
# Home Is Where the Hart Is (1987) .... Sheriff Nashville Schwartz
# "Father Dowling Mysteries" .... Senator Erdain (1 episode, 1987)
... aka "Father Dowling Investigates" (UK)
- Fatal Confession (1987) TV episode .... Senator Erdain
# Fatal Confession: A Father Dowling Mystery (1987) (TV) .... Senator erdain
# Nuts (1987) .... Allen Green
# Nightstick (1987) (TV) .... Thad Evans
... aka Calhoun
# "Highway to Heaven" .... Richard R. Benson (1 episode, 1987)
- The Gift of Life (1987) TV episode .... Richard R. Benson
# "Race for the Bomb" (1987) TV mini-series .... Lewis Strauss
... aka "La course u00E0 la bombe" (France)
# "Murder, She Wrote" .... Captain Daniels / ... (2 episodes, 1985-1986)
- Dead Man`s Gold (1986) TV episode .... David Everett
- My Johnny Lies Over the Ocean (1985) TV episode .... Captain Daniels
# Soul Man (1986) .... Mr. Dunbar
... aka The Imposter (USA: alternative title)
# The Patriot (1986) .... Admiral Frazer
# "227" .... Mr. Gamble (1 episode, 1985)
- A Letter to the President (1985) TV episode .... Mr. Gamble
# Striker`s Mountain (1985) (TV) .... Jim McKay
... aka Im Reich der weiu00DFen Berge (West Germany)
# "The Ray Bradbury Theater" .... Fantoccini (1 episode, 1985)
... aka "Le monde fantastique de Ray Bradbury" (Canada: French title)
... aka "Mystery Theatre" (UK: rerun title)
... aka "Ray Bradbury présente" (France)
... aka "The Bradbury Trilogy" (UK: rerun title)
... aka "The Ray Bradbury Theatre" (UK)
- Marionettes, Inc. (1985) TV episode .... Fantoccini
# Blade in Hong Kong (1985) (TV) .... Harry Ingersoll
# "Finder of Lost Loves" .... Colonel Matthew Vail (1 episode, 1985)
- Aftershocks (1985) TV episode (as Leslie Nelson) .... Colonel Matthew Vail
# "Hotel" .... Jonathan Talbot (1 episode, 1985)
... aka "Arthur Hailey`s Hotel"
- Crossroads (1985) TV episode .... Jonathan Talbot
# Reckless Disregard (1985) (TV) .... Bob Franklin
# Murder Among Friends (1985) (TV)
# "Shaping Up" .... Buddy Fox (3 episodes, 1984)
- Defusing the Muse (1984) TV episode .... Buddy Fox
- Ex Pede Hercuelum (1984) TV episode .... Buddy Fox
- Baby Be Mine (1984) TV episode .... Buddy Fox
# The Creature Wasn`t Nice (1983) .... Capt. Jamieson
... aka Naked Space
... aka Spaceship
# Cave-In! (1983) (TV) .... Joseph `Joe` Johnson
# The Night the Bridge Fell Down (1983) (TV) .... Paul Warren
# "Police Squad!" .... Det. Frank Drebin (6 episodes, 1982)
- Testimony of Evil (Dead Men Don`t Laugh) (1982) TV episode .... Det. Frank Drebin
- Rendezvous at Big Gulch (Terror in the Neighborhood) (1982) TV episode .... Det. Frank Drebin
- Revenge and Remorse (The Guilty Alibi) (1982) TV episode .... Det. Frank Drebin
- The Butler Did It (A Bird in the Hand) (1982) TV episode .... Det. Frank Drebin
- Ring of Fear (A Dangerous Assignment) (1982) TV episode .... Det. Frank Drebin
(1 more)
# Creepshow (1982) .... Richard Vickers (segment "Something To Tide You Over")
... aka Cuentos de ultratumba (USA: Spanish title)
... aka Stephen King`s Creepshow (International: English title: long title)
# Wrong Is Right (1982) .... Mallory
... aka The Man with the Deadly Lens
# Twilight Theater (1982) (TV) .... Various Characters
... aka Steve Martin`s Twilight Theater (USA: complete title)
# Foxfire Light (1982) .... Reece Morgan
# "Aloha Paradise" (1 episode, 1981)
- Sydney`s First Love/The Swingers/The King of Gardens (1981) TV episode
# A Choice of Two (1981)
... aka Il faut choisir (Canada: French title)
# Prom Night (1980) .... Mr. Raymond Hammond
# Airplane! (1980) .... Dr. Rumack
... aka Flying High! (New Zealand: English title) (Philippines: English title)
... aka Flying High (Australia)
# "The Littlest Hobo" .... Mayor Chester Montgomery (1 episode, 1980)
- Romiet and Julio (1980) TV episode .... Mayor Chester Montgomery
# "The Chisholms" .... Sinclair (1 episode, 1980)
- The Suitor (1980) TV episode .... Sinclair
# "Fantasy Island" .... Doctor Whitfield / ... (3 episodes, 1978-1980)
- PlayGirl/Smith`s Valhalla (1980) TV episode .... Emile Bouvier
- Seance/Treasure (1979) TV episode .... Victor Conti
- Superstar/Salem (1978) TV episode .... Doctor Whitfield
# OHMS (1980) (TV) .... Governor

# City on Fire (1979) .... Mayor William Dudley
# Riel (1979) (TV) .... Major Crozier
# "The Love Boat" .... Dan Michaels / ... (3 episodes, 1977-1979)
- Ages of Man/Families/Bo `n` Sam (1979) TV episode .... Hank Hardaway
- The Parents Know Best/Selfless Love, A/Nubile Nurse (1978) TV episode .... Dan Michaels
- Dear Beverly/Strike, The/Special Delivery (1977) TV episode .... Russ Blanchard
# "Vega$" .... Tyler Dickenson (1 episode, 1979)
- Doubtful Target (1979) TV episode .... Tyler Dickenson
# "Backstairs at the White House" .... Ike Hoover (4 episodes, 1979)
- Episode #1.3 (1979) TV episode .... Ike Hoover
- Episode #1.4 (1979) TV episode .... Ike Hoover
- Episode #1.1 (1979) TV episode .... Ike Hoover
- Episode #1.2 (1979) TV episode .... Ike Hoover
# Institute for Revenge (1979) (TV) .... Counselor Hollis Barnes
# The Albertans (1979) (TV) .... Don MacIntosh
# Little Mo (1978) (TV) .... Nelson Fisher
# "Lucan" .... Sheriff Ramsey (1 episode, 1977)
- The Search (1977) TV episode .... Sheriff Ramsey
# The Amsterdam Kill (1977) .... Riley Knight
... aka He jing die xie (Hong Kong: Mandarin title)
# The Kentucky Fried Movie (1977) (uncredited) .... Man in Feel-O-Rama Movie (segment "Feel-O-Rama")
# Viva Knievel! (1977) .... Stanley Millard
... aka Seconds to Live
# Day of the Animals (1977) .... Paul Jenson
... aka Something Is Out There
# Sixth and Main (1977) .... John Doe
# Project: Kill (1976) .... John Trevor
... aka Total Control (USA: video title)
# Brinks: The Great Robbery (1976) (TV) .... Agent Norman Houston
# "S.W.A.T." .... Larry Neal (3 episodes, 1975-1976)
- The Running Man: Part 2 (1976) TV episode
- S.W.A.T.: Part 1 (1975) TV episode .... Larry Neal
- S.W.A.T.: Part 2 (1975) TV episode
# Grand Jury (1976) .... John Williams
# "Swiss Family Robinson" .... Johnson (1 episode, 1975)
... aka "Island of Adventure" (UK)
- The Slave Ship (1975) TV episode .... Johnson
# Columbo: Identity Crisis (1975) (TV) .... Geronimo/"A.J. Henderson"
# "Cannon" .... Eric Strawn / ... (3 episodes, 1973-1975)
- The Man Who Died Twice (1975) TV episode .... Weller Dane
- The Man Who Couldn`t Forget (1974) TV episode .... Eric Strawn
- Valley of the Damned (1973) TV episode .... Joe Gilbert
# "Kung Fu" .... Vincent Corbino (4 episodes, 1975)
- Full Circle (1975) TV episode .... Vincent Corbino
- The Brothers Caine (1975) TV episode .... Vincent Corbino
- Flight to Orion (1975) TV episode .... Vincent Corbino
- Barbary House (1975) TV episode .... Vincent Corbino
# "Lucas Tanner" .... Jack Stanton (1 episode, 1975)
- Requiem for a Son (1975) TV episode .... Jack Stanton
# "The Rookies" .... Larry Neal (1 episode, 1975)
- S.W.A.T. (2hr Pilot) (1975) TV episode .... Larry Neal
# "Kojak" .... Michael Hagar (1 episode, 1974)
- Loser Takes All (1974) TV episode .... Michael Hagar
# "Ironside" .... Peter Justin (1 episode, 1974)
... aka "The Raymond Burr Show" (USA: syndication title)
- The Over-the-Hill Blues (1974) TV episode .... Peter Justin
# "The Manhunter" .... Vince Hammond (1 episode, 1974)
- Jackknife (1974) TV episode .... Vince Hammond
# "Hawaii Five-O" .... Brent / ... (3 episodes, 1968-1974)
... aka "McGarrett" (USA: rerun title)
- We Hang Our Own (1974) TV episode .... Colonel Faraday
- Cocoon: Part 1 (1969) TV episode .... Brent
- Pilot (1968) TV episode .... Brent
# "The Streets of San Francisco" .... Big Jake Wilson / ... (3 episodes, 1973-1974)
- One Last Shot (1974) TV episode .... Off. Joe Landers
- Before I Die (1973) TV episode .... Inspector John T. Connor
- Legion of the Lost (1973) TV episode .... Big Jake Wilson
# Can Ellen Be Saved? (1974) (TV) .... Arnold Lindsey
# "Barnaby Jones" .... Edward Brendon (1 episode, 1973)
- The Killing Defense (1973) TV episode .... Edward Brendon
# "The F.B.I." .... Craig Fletcher / ... (2 episodes, 1965-1973)
- Fools Gold (1973) TV episode .... Hudson
- Pound of Flesh (1965) TV episode .... Craig Fletcher
# The Return of Charlie Chan (1973) (TV) .... Alexander Hadrachi
... aka Happiness Is a Warm Clue
# Amanda Fallon (1973) (TV) .... Mr. Cummings
# "The Bold Ones: The New Doctors" .... Mr. Cummings (1 episode, 1973)
... aka "The New Doctors"
- And Other Springs I May Not See (1973) TV episode .... Mr. Cummings
# The Letters (1973) (TV) .... Derek Childs (The Parkingtons Episode)
# Snatched (1973) (TV) .... Bill Sutter
# "M*A*S*H" .... Col. Buzz Brighton (1 episode, 1973)
- The Ringbanger (1973) TV episode .... Col. Buzz Brighton
# ...And Millions Die! (1973) (TV) .... Jack Gallagher
... aka And Millions Will Die (USA)
# The Poseidon Adventure (1972) .... The Captain
# "Assignment Vienna" .... Floyd Macklin (1 episode, 1972)
- The Last Target (1972) TV episode .... Floyd Macklin
# "The Mod Squad" (1 episode, 1972)
- Deal with the Devil (1972) TV episode
# They Call It Murder (1971) (TV) .... Frank Antrim
# Columbo: Lady in Waiting (1971) (TV) .... Peter Hamilton
# "Medical Center" .... Frank (1 episode, 1971)
- Conspiracy (1971) TV episode .... Frank
# "Bearcats!" .... Col. Ted Donovan (1 episode, 1971)
- The Big Gun (1971) TV episode .... Col. Ted Donovan
# The Resurrection of Zachary Wheeler (1971) .... Harry Walsh
# "Sarge" (1 episode, 1971)
- Silent Target (1971) TV episode
# "Night Gallery" .... Colonel Dennis Malloy / ... (2 episodes, 1971)
... aka "Rod Serling`s Night Gallery" (USA)
- A Question of Fear (1971) TV episode .... Colonel Dennis Malloy
- Phantom of What Opera? (1971) TV episode .... The Phantom
# "Monty Nash" (1 episode, 1971)
- The Hunting Licence (1971) TV episode
# Incident in San Francisco (1971) (TV) .... Lieutenant Brubaker
# "The Red Skelton Show" .... Police Officer Ryan (1 episode, 1970)
... aka "The Red Skelton Hour" (USA: new title)
- Red Skelton Christmas Show (1970) TV episode .... Police Officer Ryan
# Hauser`s Memory (1970) (TV) .... Joseph Slaughter
# The Aquarians (1970) (TV) .... Official
... aka Deep Lab
# "Bracken`s World" .... John Bracken (1 episode, 1970)
- The Mary Tree (1970) TV episode .... John Bracken
# Night Slaves (1970) (TV) .... Sheriff Henshaw
# "The Name of the Game" .... David Bell (1 episode, 1970)
- The Other Kind of Spy (1970) TV episode .... David Bell
# "The Bold Ones: The Protectors" .... Deputy Police Chief Sam Danforth (6 episodes, 1969-1970)
- Memo from the Class of `76 (1970) TV episode .... Deputy Police Chief Sam Danforth
- A Thing Not of God (1970) TV episode .... Deputy Police Chief Sam Danforth
- The Carrier (1970) TV episode .... Deputy Police Chief Sam Danforth
- Draw a Straight Man (1969) TV episode .... Deputy Police Chief Sam Danforth
- If I Should Wake Before I Die (1969) TV episode .... Deputy Police Chief Sam Danforth
(1 more)
# Four Rode Out (1970) .... Mr. Brown
... aka Cuatro cabalgaron (Spain)

# Change of Mind (1969) .... Sheriff Webb
# "The Virginian" .... Ben Stratton / ... (5 episodes, 1964-1969)
... aka "The Men from Shiloh" (USA: new title)
- The Long Ride Home (1969) TV episode .... Ben Stratton
- The Fortress (1967) TV episode .... Winthrop
- No Drums, No Trumpets (1966) TV episode .... Cleve Mason
- The Laramie Road (1965) TV episode .... Harry Lightfoot
- Ryker (1964) TV episode .... John Hagen
# How to Commit Marriage (1969) .... Phil Fletcher
# "The Big Valley" .... Sgt. Maj. Earl Conway (1 episode, 1969)
- Town of No Exit (1969) TV episode .... Sgt. Maj. Earl Conway
# Deadlock (1969) (TV) .... Lieutenant Sam Danforth
# Trial Run (1969) (TV) .... Jason Harkness
# "Gunsmoke" .... Jess Trevor (1 episode, 1969)
... aka "Gun Law" (UK)
... aka "Marshal Dillon" (USA: rerun title)
- Time of the Jackals (1969) TV episode .... Jess Trevor
# Companions in Nightmare (1968) (TV) .... Dr. Neesden
# Dayton`s Devils (1968) .... Frank Dayton
# Shadow Over Elveron (1968) (TV) .... Sheriff Verne Drover
# "The Man from U.N.C.L.E." .... General Maximilian Harmon (2 episodes, 1968)
- The Seven Wonders of the World Affair: Part II (1968) TV episode .... General Maximilian Harmon
- The Seven Wonders of the World Affair: Part I (1968) TV episode .... General Maximilian Harmon
# "It Takes a Thief" .... S.I.A. Security Man (1 episode, 1968)
- A Thief Is a Thief (1968) TV episode .... S.I.A. Security Man
# "Cimarron Strip" .... Rowan Houston (1 episode, 1967)
- The Beast That Walks Like a Man (1967) TV episode .... Rowan Houston
# Rosie! (1967) .... Cabot Shaw
# Counterpoint (1967) .... Victor Rice
# "Judd for the Defense" .... Ralph Fanning (1 episode, 1967)
- The Deep End (1967) TV episode .... Ralph Fanning
# The Reluctant Astronaut (1967) .... Major Fred Gifford
# "Disneyland" .... Colonel Francis Marion / ... (9 episodes, 1959-1967)
... aka "Disney`s Wonderful World" (USA: new title)
... aka "The Disney Sunday Movie" (USA: new title)
... aka "The Magical World of Disney" (USA: new title)
... aka "The Wonderful World of Disney" (USA: new title)
... aka "Walt Disney Presents" (USA: new title)
... aka "Walt Disney" (USA: new title)
... aka "Walt Disney`s Wonderful World of Color" (USA: new title)
- The Boy Who Flew with Condors (1967) TV episode (voice) .... Narrator
- The Swamp Fox: Horses for Greene (1961) TV episode .... Colonel Francis Marion
- The Swamp Fox: A Woman`s Courage (1961) TV episode .... Colonel Francis Marion
- The Swamp Fox: A Case of Treason (1960) TV episode .... Colonel Francis Marion
- The Swamp Fox: Redcoat Strategy (1960) TV episode .... Colonel Francis Marion
(4 more)
# Gunfight in Abilene (1967) .... Grant Evers
# "Bonanza" .... Sheriff Paul Rowan (1 episode, 1967)
... aka "Ponderosa" (USA: rerun title)
- The Unseen Wound (1967) TV episode .... Sheriff Paul Rowan
# "Bob Hope Presents the Chrysler Theatre" .... Fryer / ... (4 episodes, 1966-1967)
... aka "The Chrysler Theater"
... aka "Universal Star Time" (syndication title)
- Code Name: Heraclitus - Part 2 (1967) TV episode .... Fryer
- Code Name: Heraclitus: Part 1 (1967) TV episode .... Fryer
- Guilty or Not Guilty (1966) TV episode .... Gregg Collier
- When Hell Froze (1966) TV episode .... John Joslin
# Code Name: Heraclitus (1967) (TV) .... Fryer
# Beau Geste (1966) .... Lieutenant De Ruse
# The Plainsman (1966) .... Col. George Armstrong Custer
# "Run for Your Life" .... Mark Foster (1 episode, 1966)
- The Last Safari (1966) TV episode .... Mark Foster
# "The Farmer`s Daughter" (1 episode, 1966)
- Steve, Boy Bohemian (1966) TV episode
# "Dr. Kildare" .... Harry Kleber / ... (9 episodes, 1965)
- Aftermath (1965) TV episode .... Harry Kleber
- Hour of Decision (1965) TV episode .... Harry Kleber
- A Little Child Shall Lead (1965) TV episode .... Harry Kleber
- Wives and Losers (1965) TV episode .... Harry Kleber
- Toast the Golden Couple (1965) TV episode .... Harry Kleber
(4 more)
# "The Wild Wild West" .... Major General Ball (1 episode, 1965)
- The Night of the Double-Edged Knife (1965) TV episode .... Major General Ball
# "Convoy" .... Steiner (1 episode, 1965)
- Sink U-116! (1965) TV episode .... Steiner
# "The Loner" .... McComb (1 episode, 1965)
- The Kingdom of McComb (1965) TV episode .... McComb
# "Ben Casey" .... Dr. Jeff English / ... (2 episodes, 1963-1965)
- War of Nerves (1965) TV episode .... Dr. Jeff English
- He Thought He Saw an Albatross (1963) TV episode .... Dr. Walter Kulik
# "Peyton Place" .... Dr. Vincent Markham / ... (18 episodes, 1965)
- Episode #1.109 (1965) TV episode .... Dr. Vincent Markham
- Episode #1.106 (1965) TV episode .... Dr. Vincent Markham / Kenneth Markham
- Episode #1.105 (1965) TV episode .... Dr. Vincent Markham / Kenneth Markham
- Episode #1.104 (1965) TV episode .... Kenneth Markham
- Episode #1.103 (1965) TV episode .... Dr. Vincent Markham
(13 more)
# Dark Intruder (1965) .... Brett Kingsford
... aka Black Cloak (USA)
# Harlow (1965/I) .... Richard Manley
# "Kraft Suspense Theatre" .... Dr. David Cord / ... (2 episodes, 1963-1965)
... aka "Crisis" (USA: syndication title)
... aka "Suspense Theatre" (USA: syndication title)
- The Green Felt Jungle (1965) TV episode .... Paul Maytric
- One Step Down (1963) TV episode .... Dr. David Cord
# "Voyage to the Bottom of the Sea" .... Captain Wayne Adams (1 episode, 1965)
- The Creature (1965) TV episode .... Captain Wayne Adams
# "The Defenders" .... Bob Garrison / ... (2 episodes, 1964-1965)
- Death on Wheels (1965) TV episode .... Bob Garrison
- Survival (1964) TV episode .... Sergeant Jerry Hegan
# "Daniel Boone" .... William Russell (1 episode, 1964)
- Mountain of the Dead (1964) TV episode .... William Russell
# Night Train to Paris (1964) .... Alan Holiday
# "Wagon Train" .... Brian Conlin / ... (2 episodes, 1960-1964)
... aka "Major Adams, Trail Master"
- The Brian Conlin Story (1964) TV episode .... Brian Conlin
- The Jeremy Dow Story (1960) TV episode .... Jeremy Dow/Jeff Durant
# "The Fugitive" .... Harold Cheyney / ... (2 episodes, 1963-1964)
- Tiger Left, Tiger Right (1964) TV episode .... Harold Cheyney
- Glass Tightrope (1963) TV episode .... Martin C. Rowland
# See How They Run (1964) (TV) .... Elliott Green
# "The Nurses" .... Sergeant Burt Andrews (1 episode, 1964)
... aka "The Doctors and the Nurses" (USA: new title)
- The Warrior (1964) TV episode .... Sergeant Burt Andrews
# "The Alfred Hitchcock Hour" .... Grainger (1 episode, 1964)
- The Magic Shop (1964) TV episode .... Grainger
# "Channing" .... Prof. Paul Stafford (1 episode, 1963)
... aka "The Young and the Bold"
- Exercise in a Shark Tank (1963) TV episode .... Prof. Paul Stafford
# "Route 66" .... Doc Duncan / ... (2 episodes, 1960-1962)
- Poor Little Kangaroo Rat (1962) TV episode .... Doc Duncan
- A Fury Slinging Flame (1960) TV episode .... Mark Christopher
# "The New Breed" .... Lt. Price Adams (34 episodes, 1961-1962)
- Walk This Street Lightly (1962) TV episode .... Lt. Price Adams
- So Dark the Night (1962) TV episode .... Lt. Price Adams
- Judgement at San Belito (1962) TV episode .... Lt. Price Adams
- Wherefore Art Thou, Romeo? (1962) TV episode .... Lt. Price Adams
- A Motive Named Walter (1962) TV episode .... Lt. Price Adams
(29 more)
# "Alfred Hitchcock Presents" .... Lloyd Ashley / ... (2 episodes, 1958-1961)
- Ambition (1961) TV episode .... Rudy Cox
- The $2,000,000 Defense (1958) TV episode .... Lloyd Ashley
# "The Islanders" .... Howard Cavanaugh (1 episode, 1961)
- Willy`s Millionaire (1961) TV episode .... Howard Cavanaugh
# "Naked City" .... Norman Garry (1 episode, 1960)
- Down the Long Night (1960) TV episode .... Norman Garry
# "General Electric Theater" .... Edward Morgan / ... (2 episodes, 1959-1960)
... aka "G.E. Theater" (USA: informal short title)
... aka "G.E. True Theater" (USA: new title)
- Journal of Hope (1960) TV episode .... Edward Morgan
- Nora (1959) TV episode .... Judge Wayne Douglas
# "Thriller" .... Alan Patterson (1 episode, 1960)
... aka "Boris Karloff`s Thriller"
- The Twisted Image (1960) TV episode .... Alan Patterson
# "Moment of Fear" (1 episode, 1960)
- Total Recall (1960) TV episode
# "The Untouchables" .... Tom Sebring (1 episode, 1960)
- Three Thousand Suspects (1960) TV episode .... Tom Sebring

# "Goodyear Theatre" .... Ray Stuart (1 episode, 1959)
... aka "Award Theatre" (USA: syndication title)
... aka "Golden Years of Television" (USA: cable TV title)
- Any Friend of Julie`s (1959) TV episode .... Ray Stuart
# "Rawhide" .... Eli Becker (1 episode, 1959)
- Incident Below the Brazos (1959) TV episode .... Eli Becker
# "Playhouse 90" .... Eddie Kirkley / ... (2 episodes, 1958-1959)
- The Velvet Alley (1959) TV episode .... Eddie Kirkley
- The Right Hand Man (1958) TV episode .... Ralph Mohr
# "First Performance" (1 episode, 1958)
- Panic at Parth Bay (1958) TV episode
# "Climax!" .... Dr. Edwards (1 episode, 1958)
... aka "Climax Mystery Theater" (USA)
- Cabin B-13 (1958) TV episode .... Dr. Edwards
# The Sheepman (1958) .... Col. Stephen Bedford/Johnny Bledsoe
... aka Stranger with a Gun (USA: new title)
# Tammy and the Bachelor (1957) .... Peter Brent
... aka Tammy (UK)
... aka Tammy and the Bachelor (UK)
# Hot Summer Night (1957) .... William Joel Partain
# The Opposite Sex (1956) .... Steve Hilliard
# The Vagabond King (1956) .... Thibault d`Aussigny
# Forbidden Planet (1956) .... Commander J. J. Adams
# Ransom! (1956) .... Charlie Telfer
... aka Fearful Decision (USA)
# "Robert Montgomery Presents" .... C. K. Dexter Haven (4 episodes, 1950-1954)
... aka "Lucky Strike Theater"
... aka "Montgomery`s Summer Stock"
... aka "The Robert Montgomery Summer Theater"
- End of a Mission (1954) TV episode
- Second-Hand Sofa (1953) TV episode
- The House of Seven Gables (1951) TV episode
- The Philadelphia Story (1950) TV episode .... C. K. Dexter Haven
# "Studio One" .... Dr. Waring / ... (12 episodes, 1950-1954)
... aka "Studio One Summer Theatre" (USA: summer title)
... aka "Studio One in Hollywood" (USA: new title)
... aka "Summer Theatre" (USA: summer title)
... aka "Westinghouse Studio One" (USA)
... aka "Westinghouse Summer Theatre" (USA: summer title)
- The Man Who Owned the Town (1954) TV episode .... Tallman
- A Guest at the Embassy (1954) TV episode .... Edmund
- Castle in Spain (1954) TV episode .... Mac
- Beyond a Reasonable Doubt (1954) TV episode .... Fred Lawson
- Dark Possession (1954) TV episode .... Dr. Waring
(7 more)
# "Justice" (1 episode, 1954)
- The Blackmailer (1954) TV episode
# "Danger" (4 episodes, 1952-1954)
- Never Come Home (1954) TV episode
- The Psychological Error (1953) TV episode
- Missing Night (1953) TV episode
- Boomerang (1952) TV episode
# "Love Story" (1 episode, 1954)
- The Good Morrow (1954) TV episode
# "The Man Behind the Badge" (2 episodes, 1954)
- The Case of the Yankee II (1954) TV episode
- The Ohio State Prison Story (1954) TV episode
# "Kraft Television Theatre" (6 episodes, 1950-1954)
... aka "Kraft Mystery Theatre" (USA: new title)
... aka "Kraft Theatre" (USA: new title)
- The Scarlet Letter (1954) TV episode
- A Kiss for Cinderella (1952) TV episode
- Of Famous Memory (1951) TV episode
- The Best Years (1951) TV episode
- The Luck of Guldeford (1950) TV episode
(1 more)
# "Medallion Theatre" (1 episode, 1953)
- Twenty-Four Men in a Plane (1953) TV episode
# "Armstrong Circle Theatre" (7 episodes, 1951-1953)
- The Beard (1953) TV episode
- A Story to Whisper (1953) TV episode
- Candle in a Bottle (1953) TV episode
- For Worse (1952) TV episode
- The Man in 308 (1952) TV episode
(2 more)
# "The Web" .... Dennis (5 episodes, 1950-1953)
- The Leech (1953) TV episode .... Dennis
- Deadlock (1952) TV episode .... Dennis
- After the Fact (1952) TV episode
- You Killed Elizabeth (1951) TV episode
- Home for Christmas (1950) TV episode
# "Hallmark Hall of Fame" (1 episode, 1953)
... aka "Hallmark Television Playhouse"
- Skipper of the Skies (1953) TV episode
# "Tales of Tomorrow" .... Farragut / ... (6 episodes, 1952-1953)
- Ghost Writer (1953) TV episode .... Bert
- Another Chance (1953) TV episode .... Harold Mason
- Appointment on Mars (1952) TV episode .... Robbie
- Black Planet (1952) TV episode
- Twenty Thousand Leagues Under the Sea: The Escape: Part 2 (1952) TV episode .... Farragut
(1 more)
# "Suspense" .... Ralph Farley / ... (6 episodes, 1950-1953)
- The Black Prophet (1953) TV episode .... Serge Soudekine
- Death Sabre (1951) TV episode
- The Foggy Night Visitor (1951) TV episode
- The Brush Off (1950) TV episode .... Ralph Farley
- The Second Class Passenger (1950) TV episode
(1 more)
# "Goodyear Television Playhouse" (3 episodes, 1951-1953)
... aka "Goodyear Playhouse" (USA: new title)
- The Rumor (1953) TV episode
- Crown of Shadows (1952) TV episode
- October Story (1951) TV episode
# "Short Short Dramas" (1 episode, 1952)
- The Diary (1952) TV episode
# "Lights Out" .... Bill (4 episodes, 1950-1952)
- Death Trap (1952) TV episode
- Mrs. Manifold (1951) TV episode
- The Lost Will of Dr. Rant (1951) TV episode .... Bill
- A Child Is Crying (1950) TV episode
# "The Philco Television Playhouse" (2 episodes, 1950-1951)
... aka "Arena Theatre" (USA: new title)
... aka "Repertory Theatre" (USA: new title)
... aka "The Philco-Goodyear Television Playhouse" (USA: new title)
- The Sisters (1951) TV episode
- The Touch of a Stranger (1950) TV episode
# "Out There" (1 episode, 1951)
- Susceptibility (1951) TV episode
# "Starlight Theatre" (1 episode, 1951)
- The Magic Wire (1951) TV episode
# "Sure As Fate" (1 episode, 1951)
- The Devil Takes a Bride (1951) TV episode
# "The Magnavox Theatre" (1 episode, 1950)
- Lightnin` (1950) TV episode
# "The Clock" (1 episode, 1950)
- Prescription for Death (1950) TV episode
# "The Trap" (1 episode, 1950)
- Sentence of Death (1950) TV episode
# "Stage 13" (1 episode, 1950)
- Never Murder Your Grandfather (1950) TV episode
# "Actor`s Studio" (2 episodes, 1950)
... aka "The Play`s the Thing" (USA: last season title)
- Telas, the King (1950) TV episode
- Hannah (1950) TV episode

n.a.

Leslie Nielsen 1926.02.11. - 2010.11.28. képekben


  • Leslie Nielsen 1926.02.11. - 2010.11.28. kép 1

Írd le a véleményed erről a sztárról:

Hozzászólásod írásánál, kérjük kövesd az alábbi alapszabályokat:
  • Ne küldj spamet.
  • Véleményed legyen kulturált, közérthető, másokat nem bántó.
Regisztrálj be ingyenesen hogy véleményt írhass a sztárról!

Vélemények Leslie Nielsen 1926.02.11. - 2010.11.28. kapcsán:

Chelydra képe
Hozzászólások: 2692
Hely:

0 0 Chelydra ezt a véleményt írta 2015-06-13 19:33-kor:

Hiányoznak az új csupasz pisztoly filmek! De, hát nélküle?????
Nyugodjon békében!



0 0


Sztár Kereső


A funkció használatához be kell jelentkezned!

×