ingyenes webstatisztika
Katherine McNamara biográfia, filmográfia, diszkográfia

Katherine McNamara


  • Katherine McNamara
Becenév: Kat, Katie Mac
Családi állapot: hajadon
Kor: 28 éves
Foglalkozás: színésznő
énekesnő
dalszövegíró
Születési név: Katherine Grace McNamara
Születési idő: 1995-11-22
Születési hely: Amerikai Egyesült Államok
Magasság: 164 cm
Eredeti hajszín: vörös
Szemszín: zöld
Csillagjegy: Skorpió
Szerkesztők: laci888
Szerkesztés Kép feltöltés

Biográfia

Filmográfia

Diszkográfia

ÉLETE ÉS KORAI KARRIER
Katherine McNamara 1995. november 25.-én látta meg a napvilágot az Egyesült Államokbeli Kansas City-ben Evan McNamara és Ursula McNamara gyermekeként. Eleinte nem volt terveiben a színészkedés , inkább pénzügyi tanácsadó vagy közgazdász szerettet volna lenni. A tánc igazi szenvedélye volt így,amikor a család egyik barátja,aki színház igazgatóként dolgozott felkérte őt a egyik színdarabba táncosnak nem is gondolkozott rajta sokat, hogy elfogadja a meghívást. Ezek után annyira megszerette a színészkedést,hogy további színpadi produkciókkal folytatta és többek között 13 évesen Broadway-on való szereplése, a A Little Night Music darab indította el színészikarrierjét,amelyben Catherine Zeta-Jonesszal és Angela Lansburyval játszhatott. Később pedig több színházi szerepet is magáénak tudhatott,olyan darabokban,mint a To Kill a Mockingbird, The Crucible, Inherit the Wind, Annie, The Secret Garden, Galileo. Katherine bizonyos tantárgyakból haladó tanuló volt így magántanuló vált és 14 évesen le is érettségizett. Ezután 17 éves megszerezte summa cum laude (kitűnő) végzettséggel természettudományi alapdiplomáját,amelynek óráit online fejezett be. 2015 novemberétől a Johns Hopkins University tanulója lett,ahol mesterképzésen Alkalmazott Közgazdaságtudományi diplomáját fogja megszerezni.

KARRIER
2007-ben a The Bride & the Groom rövidfilmben kapott kisebb szerepet,majd 2008-ban megkapta élete első főszerepét gyerekszínésznőként a Matchmaker Mary című filmben ,amiben Mary Carvert alakította.2009-ben a Sam Steele and the Junior Detective Agency-ben újabb főszerepet zsebelt be. 2010 és 2011 között kisebb szerepeket kapott rövidfilmekben meg sorozatokban. A 2011-es Szilveszter éjjel c. filmben sok ismertebb színész mellett játszhatott. 2012-ben a Disney Channel filmjében a Csaj kontra Szörnyben Olivia Holt oldalán mutatta meg tehetségét,amiben még énekelni is halhattuk. A történet szerint a főszereplőnk Halloween estéjén rádöbben,hogy  ötödik generációs szörnyvadász , ráadásul még a szörnyek is kiszabadulnak így kénytelen a nyomukba eredni és elkapni őket. Kat a fő gonosz Myra szerepében látható a filmben.2013-ban a The Surgeon General drámában főszerepet kapott. A Disney Channel két népszerű sorozatában , a Jessieben és a Harcra fel!-ben  is kapott kisebb szerepet. Mindkét sorozatban az egyik szereplő riválisát keltette életre. Kat játszotta Sarah-t a Contest című filmben, mely 2013 októberében jelent meg és szintén esélye volt megcsillogtatni az énektudását .A filmben felcsendülő szám címe Chatter, és egy videóklip is készült hozzá. 

2014-ben a Happyland című sorozatban kapott főszerepet,de a sorozatot 1.évad után elkaszálták. A komédia egy vidámpark dolgozóiról szól,annak középpontjában is egy tini lány áll. Ekkor kezdett el szinkronizálni a Transformers: Rescue Bots c. animációs sorozatban is. Feltűnt kisebb sorozat szerepekben,mint például a Disney  Thunderman család c. sorozatában,a Helyszínelőkben, a Felejthetetlenben és a A munka hőseiben is látható volt egy részig. Ebben az évben még főszerepet játszhatott egyik jó barátja,Joel Courtney mellett a  Mark Twain regénye által készült Tom Sawyer & Huckleberry Finn című kalandfilmben,amelyben Tom barátnőjét, Becky Thatchert játszotta. A filmben együtt játszik Jake T. Austin-nal is.2015-ben megkapta Sonya szerepét a James Dashner által írt népszerű Útvesztő-trilógia filmadaptációjának második részében,ami az Az Útvesztő - Tűzpróba nevet viseli.A film jól szerepelt a pénztáraknál bár kritikusok vegyes értékelésekkel illették. A The Fosters c. sorozat harmadik évadjában egy visszatérő szereplőt, a zongorista Katet játszotta.akinek Brandon Foster karakteréhez van a legtöbb köze. Ebben az évben Katherine visszatért a Disneyhez hiszen a R.L. Stine's Monsterville: The Cabinet of Soulsban láthattuk újból,ahol szintén egy negatív karaktert Lilithet kapta meg. A filmben néhány tizenéves fiatal száll szembe a városukban megjelenő ördögi showmannel,aki körül topzódnak a titkok. Ezeken kívül még Natural Selection c. drámában is megcsillogtathatta tehetségét,amelyben Mason Dye játszotta a szerelmét.A film az emberi természet két egymással szemben álló oldalát mutatja be. A szintén dráma A Sort of Homecomingban pedig Laura Marano mellett szerepelhetett. A film középpontjában Amy, áll egy New York-i producer, aki azt hitte, már rég maga mögött hagyta középiskolai tapasztalatait. A nő korábbi vita tanárának kérésére visszatér Louisianába. Kettejük találkozása feleleveníti Amyben a múlt emlékeit. 

     

A 2015-ös évben Kat az amerikai írónő, Cassandra Clare híres könyvsorozatából, A végzet ereklyéiből készülő sorozatban , a Shadowhuntersben megkapta a főszerepet,amely hatalmas áttörés volt a karrierjében. Az első rész 2016. január 12.-én jelent meg és a történet szerint Clary Fray - a történet főhősnője, őt alakítja Ms. McNamara - összefog az árnyvadászokkal, hogy megkeresse az édesanyját, elpusztítsa Valentine-t és megkeresse a Végzet Kelyhét, miközben az érzelmeivel és bizalmi kérdésekkel kell megküzdenie.  Mivel  jó eredménnyel nyitott a következő évadot már márciusban berendelték. A második évad első fele 2017. január 2.-án startolt majd folytatódott júniusban. 2017 áprilisában pedig már az új harmadik évadot is megerősitették.

2016-ban egy családi filmben a Little Savagesban is láthatták a rajongók,mint Tiffany.A film egy kis tóparti városkában, Culverben játszódik, ahol egy zseni kisfiú és a nővére kincs után kutatnak. Az  Is That a Gun in Your Pocket?  c. komédiában egy kisebb szerepet vállalt majd ezt követte a The Grinder c. sorozat egy része. Az Indiscretion c. drámában is fontos szerepet kapott,amiben egy férjezett nőt korábbi kalandja kísérti mivel fiatal szeretője nem akar kiszállni a kapcsolatból. Ebben az évben lett vége a  Transformers: Rescue Botsban való szinkronmunkáinak. A 2018-as évben Az útvesztő harmadik részében, a Halálkúrában lesz látható ugyanúgy Sonya szerepében. A film forgatása alatt a főszereplőt alakító Dylan O'Brien balesetet szenvedett így a film megjelenése 2018. januárjára csúszott át. 

   

2017. augusztus 15.-én új dallal jelentkezett,amely az Ember címet kapta. A dalt a Shadowhunters első évados forgatásai után írta meg és Kat legnagyobb örömére a sorozat 2.évados fináléjába is belekerült. Részben a karakterek inspiráltak, és néhány megtörtént dolog is az életéből. 2017.október 19. -én Kat és a Shadowhunters többi sztárja Spirit Day alkalmából szólaltak fel, amely lényegében az elfogadásról szól.

 "Az vagy aki, és ez így van rendjén. Nem számít a háttered, a vallásod, a származásod, a szexuális beállítottságod vagy éppen a nemi identitásod. Október 19-e alkalmából viselj te is lilát és hirdesd a #SpiritDay-t és a #ChooseKindness-t. Együtt megállíthatatlanok vagyunk! "

2017. november 3. került fel újabb dala ,amely Glass Slipper címet kapta,amelynek letöltésével a Girl Up kampányt lehet támogatni december 31.-ig mivel Katherine az egyik követe ennek a Nemzetközi Alapítványnak, ahol nőket, lányokat támogatnak, hogy elérhessék az álmaikat, tanulhassanak és jobb körülményeket biztosíthassanak maguknak. A színésznő a JustJared-nek beszélt kicsit a dalról, hogy miért is jött létre és, hogy mit vár tőle.

"Reményeim szerint a ‘Glass Slipper’ inspirálni fogja az embereket, hogy higyjenek az álmaikban. Az élet nehéz és néha a legvadabb kívánságaink olyan távolinak tűnnek – olyan távolinak, hogy nem reménykedünk benne, hogy elérhetjük őket, – mondta Kat egy exkluzív nyilatkozatba. – Ha látják, hogy lehetséges elérned a céljaid/reményeid, vágyaid akkor hatással lehetsz rájuk. Egyszerűen hinned kell benne, hogy te is megkapod a tündérmesébe illő befejezésed, ez az első lépés, az álmaid megvalósításához. Az életben az a szép, hogy minden lehetséges kemény munkával és kitartással. Ez a dal azt ünnepli, hogy az álmok az öltetek szikrái, hogy teljes életet élhessünk. Nem számít, hogy milyen nehéz az út, nem lehetetlen, ha hiszel benne…mert az üvegcipellő rád is illik."

The Adventures of Bunny Bravo c. animációs filmben a hangját adta az egyik szereplőnek.

Az eredeti tervek szerint a Shadowhunters harmadik évadának B részének premierje augusztus 14-én lett volna a Freeform képernyőjén ,de a csatorna a júniusi hónapban hirtelen elkaszálta a sorozatot. A The Hollywood Reporter hozta le először a hírt, miszerint hiába a sikeres harmadik évad, ami egyébként az eddigi legsikeresebbnek tűnt, nem folytatódik a sorozat. A hírek szerint a Constantin film, aki a széria producere (és anno a filmé is), nem tudott megegyezni a Netflixszel. A nyári finálé után nem maradhat lezáratlanul a történet, így a készítők úgy döntöttek, hogy egy negyedik évad helyett, egy két órás befejező epizóddal adják meg a rajongóknak a történet lezárását 2019 február 25-én . A befejező rész címe a The Final Hunt lett és a 3. évad a 4. és 5. Végzet ereklyéi könyvek alapján készült, így a két órás finálé a 6., és egyben utolsó könyv cselekményét próbálja majd feldolgozni.

Az árnyvadász világért rajongók természetesen nem hagyták annyiban a dolgot hiszen petícióba kezdtek, létrehozták a #SaveShadowhunters hashtaget,amellyel már körülbelül 10 millió posztot elláttak. Emellett még gyűjtést kezdtek a nem csupán a #SaveShadowhunters kampány javára, hanem jótékony célra is. Cassandra Clare, a Végzet Ereklyéi írónője is többször támogatta a Trevor Projectet. Ők az LMBTQ+ fiatalok megsegítésére jöttek létre. Már több,mint 16.000 dollár gyűlt össze és a sorozat színészei is hozzájárultak az összeghez ,mint például Kat 500 dollárjával egy kerek ezres fordulót ugrott meg az összeg.A lelkesebb rajongók még repülőgéphirdetést is vásároltak. A gép a Netflix előtt húzott el és természetesen a #SaveShadowhunters feliratot húzta maga után. A Times Square-en is kapott egy óriásplakátot a sorozat a már megszokott hashtaggel és az All the legends are true mondattal.

Ezek ellenére a Constantin hivatalosan is bejelentette, hogy nem érkezik a folytatás, mert nem találtak új otthont a sorozatnak.

2018 -ban Kat A zöld íjász csapatához csatlakozott. a hetedik évad első felében,mint  Mia Smoak / Maya, aki egy Star Cityből érkezett csapzott utcai harcos/tolvaj. Emelett még kisebb sorozat szerepet vállalt a Happy Together c. vigjáték sorozatban,mint  Sara. Készülőben van El Tonto c. vígjátéka, amelyben Travis Fimmel oldalán kelti életre Terry karakterét. Az Assimilate c. filmben egy kisebb szerepet kapott,mint Hannah. A film megjelenése 2019-re csúszott át és jó barátja, Joel Courtney mellett játszhatott újra.Szintén főszerepet kapott a There You'll Find Me c. romantikus drámában, mint Taylor Risdale. A filmben Katherine egy zongorista lányt alakít. 2020-ban Julie Lawry szerepében láthatjuk aThe Stand című televíziós sorozatban. Szintén 2020-ban a Finding You című filmben látható, mint Taylor Risdale.

2021-ben a Trustban volt látható, mint Amy, illetve az Untitled Horror Movie című filmben, mint Chrissy. 2021-ben és 2022-ben a The Burned Photo című podcast sorozatban volt. Április 16-án jelent meg a Love Classified című film, melyben Taylor Bloom szerepében látható. Jelenleg több projekten is dolgozik. 

ÉRDEKESSÉGEK


♦ Szenvedélye a tánc minden formája, beleértve a balett, a tap, jazz, hip hop, lírai, keringő és a hula.
♦ Jó barátja Joel Courtney színész.
♦ Játszik gitáron és zongorán.
♦ Katherine softball dobó és balerina is volt még mielőtt színészkedett.
♦ Kedvenc sorozatai a Pretty Little Liars, Game of Thrones, The Walking Dead és az unReal.
♦ Nagy rajongója a süteménytésztás fagylaltnak és kedvenc étele a pizza.
♦ Képzett balerina, gyerekkora óta űzi.
♦ Kedvenc Disney hercegnői Mulan és Pocahontas.
♦ Az olvasás megszállottja, az egyik kedvenc könyve a Végzet ereklyéi,de kedveli még Shakespeare és Tom Stoppard műveit.
♦ Kedvenc virága a bazsarózsa és a frézia.
♦ Gyerekként az iskola lány-baseball csapatának tagja volt.
♦ Kedvenc színe a kék.
♦ Kedvenc bandája a Maroon 5.
♦ Példaképei közé tartozik Rita Hayworth, Audrey Hepburn, Jessica Chastain, Ruth Wilson és Lena Headey. 

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK

2016 Teen Choice Awards - Kedvenc feltörekvő televíziós sztár kategóriában - Shadowhunters - JELÖLÉS
2018 Teen Choice Awards - Legjobb színésznő sci-fi/fantasysorozatban - Shadowhunters - JELÖLÉS
2018 TV Scoop Awards - Legjobb dráma színésznő - Shadowhunters - JELÖLÉS
2018 TV Scoop Awards - Legjobb páros (Dominic Sherwood-al)- Shadowhunters - JELÖLÉS
2018 People's Choice Awards - Az év női tévésztárja - Shadowhunters -NYERT
2019 Teen Choice Awards - Legjobb színésznő (fantasyben / sci-fiben) - Shadowhunters - NYERT
2019 Teen Choice Awards - Legjobb páros (Dominic Sherwood-al)- Shadowhunters - NYERT

FILMEK
?: Urban Legend 
?: El Tonto – Terry
?: The Adventures of Bunny Bravo – Cat
2021: Untitled Horror Movie (UHM) – Chrissy 
2021: Finding You – Taylor Risdale 
2021: Trust – Taylor Risdale 
2020: Kappa Kappa Die  – Charise 
2019: Hasonulás – Hannah
2018: Az útvesztő: Halálkúra – Sonya  
2016: Natural Selection – Paige Thomas 
2016: Indiscretion – Lizzy Simon 
2016: Is That a Gun in Your Pocket? – Sandy Keely 
2016: Little Savages – Tiffany 
2015: R.L. Stine's Monsterville: The Cabinet of Souls – Lilith  
2015: Az Útvesztő - Tűzpróba – Sonya 
2015: Natural Selection – Paige Thomas
2015: A Sort of Homecoming – Rosa Conti
2014: A Wife's Nightmare – Jackie   
2014: Tom Sawyer & Huckleberry Finn – Becky Thatcher 
2013: Contest – Sarah O'Malley 
2012: Csaj kontra Szörny – Myra Santelli  
2012: Last Ounce of Courage – Caroler
2011: Szilveszter éjjel – Lily Bowman 
2011: Sam Steele and the Crystal Chalice – Emma Marsh 
2009: Sam Steele and the Junior Detective Agency – Emma Marsh
2008: Matchmaker Mary – Mary Carver

SOROZATOK
2021: The Stand – Julie Lawry 
2020: Day by Day – Zoe 
2020: Acting for a Cause – Lydia Bennet  
2018-2020: A zöld íjász – Mia Smoak / Green Arrow / Maya 
2019: Flash - A Villám – Mia Smoak 
2019: Batwoman – Mia Smoak 
2019: Supergirl – Mia Smoak  
2016-2019: Árnyvadászok: A végzet ereklyéi – Clary Fray 
2018: Happy Together - Sara 
2014-2016: Transformers: Rescue Bots – Priscilla Pynch 
2016: The Grinder – Ginger
2015: The Fosters – Kat
2014: Happyland – Harper Munroe
2014: A munka hősei – Haley
2014: Helyszínelők – Angela Ward / Tangerine
2014: Felejthetetlen – Young Carrie Wells
2013: A Thunderman család – Tara Campbell
2013 R.L. Stine's The Haunting Hour – Jodanna
2012-2013: Harcra fel! – Claire
2013: Jessie – Bryn Breitbart
2013: Érintés – Evie Woods
2012: Sketchy – Iris
2012: Glee - Sztárok leszünk! – Bunhead #1
2011: Haláli testcsere – Ann Logan
2011: A stúdió – Meagan
2011: Különleges ügyosztály – Jasmine

RÖVIDFILMEK
2010: The Nuclear Standard – Penny
2010: Get Off My Porch – Mary
2007: The Bride & the Groom – Wedding Guest 

nincs

Katherine McNamara képekben


  • Katherine McNamara kép 1

Írd le a véleményed erről a sztárról:

Hozzászólásod írásánál, kérjük kövesd az alábbi alapszabályokat:
  • Ne küldj spamet.
  • Véleményed legyen kulturált, közérthető, másokat nem bántó.
Regisztrálj be ingyenesen hogy véleményt írhass a sztárról!

Vélemények Katherine McNamara kapcsán:

Még nem volt vélemény írva erről a sztárról. Legyél az első aki véleményt ír!

Sztár Kereső


A funkció használatához be kell jelentkezned!

×