ingyenes webstatisztika
Bonnie Wright biográfia, filmográfia, diszkográfia

Bonnie Wright


  • Bonnie Wright
Becenév: Bon, Bonnie
Családi állapot: hajadon
Kor: 33 éves
Foglalkozás: színésznő
Születési név: Bonnie Francesca Wright
Születési idő: 1991-02-17
Születési hely: Egyesült Királyság (Nagy-Britannia)
Magasság: 168 cm
Eredeti hajszín: vöröses barna
Szemszín: kék
Csillagjegy: Vízöntő
Szerkesztők: laci888
Szerkesztés Kép feltöltés

Biográfia

Filmográfia

Diszkográfia

Bonnie Francesca Wright Londonban született 1991. február 17-én, Sheila Teague és Gary Wright második gyermekeként. Szülei ékszertervezők, akik egy saját ékszerüzletet vezetnek, a Wright & Teague-t. Bonnie-nak van egy idősebb fiútestvére, akit Lewisnak hívnak, és mindössze három évvel idősebb Bonnie-tól. Wright a Prior Western Általános Iskolába járt, majd pedig London északi részén található King Alfred Középiskolába járt, amikor nem forgatott. A Halál ereklyéi forgatása alatt rendszeresen elkezdett járni a londoni University of the Arts: London College of Communication, ahol film-és televízió szakon tanult, ugyanis Bonnie a Harry Potter film befejezése után, folytatni szeretné a színészkedést, azonban emellett szívesen dolgozna a színfalak mögött is.

Karrierje

1999-ben Wright azért jelentkezett Ginny Weasley szerepére, mert bátyja, Lewis, ha ránézett Bonnie-ra, szinte a könyvbeli Ginnyt látta maga előtt, azonban valószínűleg nem csak a testvére látta ezt meg benne, hiszen Bonnie volt az a szerencsés kislány, aki 2001-ben szerepelhetett a Harry Potter és a Bölcsek kövében, ám ott csak egy apró jelenetet kapott a londoni Kingu2019s Cross pályaudvaron, mikor is testvéreit kísérte ki a vonathoz. Itt ismerkedik meg először Harry Potterrel, akinek sok szerencsét kíván a Roxforthoz.

2002-ben a Harry Potter sikersorozat második részben, a Harry Potter és a Titkok kamrájában már jóval több szerephez jutott, hiszen a filmben kulcsfontosságú szereplő volt. Ginny is bekerül a Roxfortba - egy évvel Harryék alatt jár -, ahol nem igazán tud megbirkózni azzal a problémával, hogy beleszeretett bátyjának a legjobb barátjába, Harry Potterbe. Ginnyhez jut Tom Denem egykori naplója, amit Lucius Malfoy csempész a lányhoz. A napló megbabonázza őt, ezáltal olyan dolgokat tesz meg, amelyről későbbiekben nem tud: persze számára is kezd gyanússá válni, hiszen sokszor órák is kiestek neki, és olyan helyzetbe találta magát, amit nem tudott megmagyarázni. Végül megszabadul a naplótól, ami Harryhez kerül: ám annyira kísértésbe esik a napló hatására, hogy visszalopja a naplót Harrytől. Harry és barátja kihallgatja a tanárokat, és mikor megtudják, hogy Ron húgát, Ginnyt is elragadta a baziliszkusz és a kamrába vitte, azért, hogy Ginnyből kisziporkázza az életét, ezzel akarván visszatérni. Ron és Harry elhatározza: megtalálják a kamra bejáratát és kiszabadítják a lányt. Harry egyedül folytatja útját, így rátalál az ájult Ginnyre, mellette pedig Tom Denemre és a naplójára. Tom elárulja: ő Voldemort nagyúr régi énje és Ginny a tudatán kívül írta fel a feliratot a falra, majd lopta el a naplót. Persze Harry Potter legyőzi a baziliszkuszt, s tönkreteszi Voldemort első lélekdarabját, az első horcruxot. Még ugyan ebben az évben, megkapta a Lakatlan sziget kalandoraiban a fiatal Sarah Robinson szerepét. Sarah a Robinson család legifjabbik tagja, akinek a családja hajóbalesetet szenved egy ismeretlen sziget közelében. Sarah legtöbbször testvérei oldalán tűnik fel, hisz próbálja túlélni az ismeretlen sziget rejtélyeit.

2004-ben igen csekély szerephez jutott a Harry Potter és az Azkabani fogolyban, ugyanis egyszer feltűnt a Reggeli prófétában, ahol családjával fényképezték le őt, illetve a Roxfortban tűnt fel egy párszor, például a Nagyteremben, és a klubhelyiségben. Azonban mindemellett szerepet kapott az Agatha Christie: A Life in Pictures című filmben, ahol a fiatal Agatha-t alakította a visszaemlékezésekben.

Ginny Weasley legfőbb szereplése a negyedik részben u2013 a Tűz serlegében, illetve az ötödik részben u2013 a Főnix rendjében volt elég intenzív. A Tűz serlegében legelőször akkor pillanthattuk meg, amikor Ginny és családja, no meg persze a három jóbarát elmegy a Kviddics Világkupára, ahol megtámadják őket a halálfalók. Később a Nagyteremben, illetve a folyosón láthattuk Ginnyt beszélgetve a többi griffendélessel. Később, Neville-lel megy el a Karácsonyi balálba, annak ellenére, hogy még mindig szerelmes volt Harrybe.

A Főnix Rendjében Ginnynek már jóval több szerepe volt. Legelőször az Grimmauld tér 12. számú lakásában, ahol is a nyár utolsó napjait töltötte. Később akkor láthattuk Ginnyt, mikor is csatlakozott Dumbledore seregéhez, egy gyakorló kis csoporthoz, amelyet Harry potter indított annak érdekében, hogy tudjanak védekezni, ha szükség adódna. Ginny többször feltűnik, ahogyan gyakorol a DS tagokkal a Szükség Szobájában. Karácsonykor, mikor is meghívják az Odúba karácsonyozni Harryt, Ginnyt az asztalnál pillanthattuk meg, amint a családjával ünnepel. Ginny jelentősége a film legvégén van, mikor is barátaival betörnek a Minisztériumban, s megkeresik azt a jóslatot, ami alapján minden eldől. A terembe betörnek a halálfalók is, ahol Ginny és a többiek egyaránt felhasználják azt, amit a DS alkalmával elsajátítottak. Ennek ellenére, mégis elfogják őket a halálfalók, azonban az aurorok szerencsére megmentik őket, így kisebb karcolásokkal megúszták.

2007-ben Bonnie szerepet kapott a Disney csatorna által vetített Cserecsapatban, ahol Vanessa hangját kölcsönözte, a második évad tizenegyedik epizódjában. Vanessa egy titkos kémiskolának volt a díszes tanulója Londonban, aki el akart lopni egy titkos útmutatót a kémeknek, azonban Todd és Riley megállították őt a családjával együtt.

2009-ben, a Harry Potter és a Félvér hercegben, Ginny ebben kapta meg a legtöbb szerepét a hat film során. A fiatal Weasley lányt legelőször az Odúban láthattuk, mikor is Harry Potter megérkezik oda. Ginny és barátai elmennek vásárolni a Weasley varázsvicc boltba, ahol elcsípi Ginnyt és Hermione-t a szerelmi bájitaloknál. Itt derül ki, hogy Ginny Dean Thomasszzal jár. A vonaton meg is mutatkozik ez, hiszen mikor Luna Hírverőt árul, Ginny és Dean kint beszélgetnek a kabin előtt. A Ginny jó néhányszor feltűnik a Nagyteremben is, ahol kellemes csevegésbe kezd Hermionéval, mikor meglátha Harry véres arcát. Kviddicséz alkalmával, Ginny teremt rendet a veszekedő, ordíbáló jelölt/állandó tagok közt, akik egyáltalán nem figyeltek Harryre. Ginny kíválóan ért a kviddicshez, így Harry, mindazonáltal, hogy kedvelte Ginnyt, újonnan beválasztotta a csapatba. Mikor is, Harry, kiválóan kezdett el egy régi könyv miatt teljesíteni bájitaltanon, Hermione unszolására, Ginny megszerezte Harrytől a könyvet, majd felolvasta belőle, hogy kinek a tulajdonát képezte az. Az új bájitaltantanár, Horatius Lumpsluck nagyon megkedveli őt, ezért meg is hívja azonnal a Lump Klubba, ahová Ginny kisírt szemekkel ment (Deannel vitázott előtte, ugyanis kapcsolatuk eléggé megromlott). Karácsonykor Weasley család, köztük a három jó barát is, az Odúban tölti ezt az ünnepet, ahol szikrázik a levegő Ginny és Harry között, azonban történni semmi történik, ugyanis ahalálfalók megtámadják, majd porig égetik az Odút, mialatt Ginny és Harry Bella után rohantak a nádban. Ginny személye akkor is feltűnt néhány pillanatra, mikor is, Ront megmérgezték, és a Gyengélkedőn várták azt, hogy felébredjen a beteg. Jó néhűány történés után, Harry a titokzatos könyvből Dracón használt egy csúnya átkoz, minek következtében Hermione hatására, Ginnyvel elrejtették a Szükség Szobájában a könyvet. Itt csattan el kettőjük közt az első csók, amelyet Ginny kezdeményez.

2010-ben és 2011-ben a Harry Potter és a Halál ereklyéi első, illetve második részében láthattuk, ahol tökéletes megmutatta a nézőknek lehengerlő színészi tehetségét. Az első részben ugyan kevés szerephez jutott, hiszen Bill és Fleur esküvője előtt, illetve az esküvőn kapott szerepet, azonban a második részben elegendő szerephez jut. A második részben, Ginny akkor tűnik fel, mikor is Harryék megérkeznek a Roxfortba, illetve megmutatkozik a filmben Ginny hősiessége, ahogyan is harcol a halálfalók ellen. Bonnie még pár jelenetben, Voldemort győzedelmeskedésénél, illetve a tizenkilenc év múlvánál újonnan megjelenik.

2010-ben Bonnie szerepet kapott egy angol drámában, a Geography of the Hapless Heart: Sweat - Londonban, ahol Mia-t személyesíti meg benne, a film valószínűleg 2013-ban lesz látható majd a külföldi mozikban. A film öt különféle kis filmből áll, a világ öt különböző pontján játszódik. A film tulajdonképpen az emberi nehézséget és az emberi meghittség pillanatait dolgozza fel.

2011-ben pedig felkérték a The Philosophers nevezetű amerikai pszichológiai thriller film főszerepére, ahol Georginát fogja alakítani. Egy jakartai nemzetközi iskolában játszódik, ahol a filozófiai professzor húsz végzős közül kiválaszt tizet, akik megépítenek a föld alatt egy menedéket a nukleáris apokalipszis elől: ekkor kezdődik meg emberi verseny. A filmben Georginát fogja majd alakítani, akit majd a későbbiek folyamán manipulálnak.

2012. januárjában Bonnie forgatni kezdte a 1800-as években játszodó In Want of a wife című filmet: a film Jane Austin: Büszkeség és Balítélet című könyvét dolgozza fel egy másfajta oldalról. A Harry Potter szériával befejezően, Bonnie elkötelezte magát rendezői, illetve írói szerepre a filmvilágában. Wright írja és rendezi a Separate We Come, Separate We Go című filmet, amely egy elhanyagolt tíz éves leányról szól, aki depresszióba esett édesanyjától elmenekülve egy öreg férfinál talál menedéket, aki idejét a tengerparton tölti.

2012-ben leszerződtették a Shakespeare`s Daughter vagy másnéven Before I sleep című filmben lévő Phoebe szerepére, azonban ennek a forgatása még jelenleg is tart és csak 2013-ban lesz látható az angol mozikban. Még ebben az évben aláírta a The Sea című film szerződését, ahol Rose szerepében láthatjuk majd szerepelni. Ezen kívül az In want of a live című filmben is fel fog tűnni, amelyben Lydia-t fogja majd alakítani.

Jótékonykodás

Bonnie rengeteget jótékonykodott az elmúlt évben, hiszen vezetője lett a Princeu2019s Trustnak, amely segíti a fiatal embereket, hogy elérjék azokat a célukat, amelyeket kitűztek maguk elé .A Harry Potter filmsorozat siker fejezése után, Bonnie a jótékonykodást vette célul. Az elmúlt hónapok során, Bonnie a kis konfrotzónából kilépve, látogatást tett Afrikába, Szenegálba, hogy első kézből tapasztalhassa meg az éhezés jeleit. A fiatal nőt szinte sokkolta a látvány, hiszen ahelyett, hogy kőre és szilkára számított, helyette zöld területen legeltette a szemét. Bonnie az Oxfam nevű szervezet segítségével jutott ki Szenegálba, ahol megpróbált segíteni és segítséget szerezni az ottélő embereknek. Ezáltal őt megválaztották az Oxfam nagykövetének, hogy ilyen lelkesedéssel indult neki és persze támogatással az éhezés ellen. Bonnie ezen kívül a Small Steps Project nevű jótékonysági szervezetnek ajánlotta egy fel egy pár cipőjét - tavaly egy Mulberryt - hogy a rossz körülmény között lévő embereknek segítsenek.

Modell karrierje

Wright elnyerte 2011-ben a Most Edgy Look Awardot, amely modell karrierjének az elindítója volt. Bonnie-nak van egy saját profilja a Next Model Agency-nél, amely által többször is kifutóra került, s olyan nagyszerű emberek ruháit mutatta be, mint például Katie Eary, a londoni Divat Héten. Különböző fotósorozatok és interjúk jelentek meg róla, ilyenek például a Evening Standard, a Grazia Magazin, az Entertainment Weekly, a No. Magazin, a The Times, a Luxx Magazin, a Drama Magazin, a The Daily Mail, a You Magazin, az Instyle Magazin, a Nylon Magazin, a Vanity Fair, az ASOS Magazin, Haute Muse és a Dirty Glam Magazin.

Magánélete

2010-ben Bonnie a Harry Potter hetedik részének a forgatásán megismerkedett a Harry Potter és az Alkonyat által ismert Jamie Campbell Bowerrel, akivel a késbbiek folyamán randizni kezdett. Kapcsolatukat mélyítette a 2011. áprilisában tett bejelentés, miszerint Jamie eljegyezte Bonnie Wrightot. 2012. július 1-én szakítottak, amelyet Bonnie barátja, Jamie erősített meg.

2009. szeptemberében, miközben forgatták a Harry Potter és a halál ereklyéi első felvonását, beiratkozott a londoni University of the Arts: London College of Communication, ahol filmet-és televízió ismeretet tanult, ugyanis Bonnie azt tervezi, hogy a Harry Potter film befejezése után, dolgozni szeretne a színfalak mögött, a színészet mellett.

Érdekességek

- Nagyon jól tud énekelni, s kitűnően zongorázik, gitározik, saxaphonozik és harmonikázik
- Szabadidejében: futballozik és szörfözik, úszik, teniszezik, jégkorcsolyázik és biciklizik
- Igen tehetséges a táncolásban is, hisz rengeteg fajta táncot ismer és táncol is, ilyen pldául a modern és afrikai tánc, mindemellett balettozik is.
- Kedvenc együttese: The Killers, Kings of Leon, Oueens of the Sone Age, Destiny`s Child és a Kasabian
- Kedvenc színésznője: Nicole Kidman
- Nagyon szereti a hip-hopot és a rockot
- Kedvenc tantárgya: a rajz és a kémia
- Járt már Amerikában, Ausztráliában, Indiában, Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban és Finnországban.
- Igen jó barátságot ápol, a Hermione Grangert alakító, Emma Watsonnal.
- Egy nap szeretne majd hegedülni a Unfortunate Events szérián
- Igazán kedveli a művészetet: legszívesebben agyaggal szeret munkálkodni
- A Portrait Magazin szavazást hirdetett meg, Kedvenc Hírességek címmel, ahol Bonnie ötödik lett, míg barátnője, Emma Watson, a negyedik.
- A Glamour Magazin közzé tette 2010-ben a 35 legelegánsabb nő listáját, ahová Bonnie is bekerült.
- Bonnie-nak pár rokona Ausztráliában él, akiket nyár alkalmával elég sokszor meg szokott látogatniFILMEK

The Sea (2013) - Rose
In want of a wife (2013) - Lydia
Shakespeare`s Daughter/Befora I sleep (2013) - Phoebe
Geography of the Hapless Heart: Sweat (2013) - Mia
The Philosophers (2012) - Georgina
Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész (2011)
- Ginerva `Ginny` Weasley
Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. rész (2010)
- Ginerva `Ginny` Weasley
Harry Potter és a Félvér herceg (2009) - Ginerva `Ginny` Weasley
Harry Potter és Főnix rendje (2007) - Ginerva `Ginny` Weasley
Harry Potter és a Tűz serlege (2005) - Ginerva `Ginny` Weasley
Agatha Christie: A Life in Pictures (2004) - Fiatal Agatha
Harry Potter és az Azkabani fogoly (2004)
- Ginerva `Ginny` Weasley
Harry Potter és a Titkok kamrája (2002)
- Ginerva `Ginny` Weasley
A lakatlan sziget kalandorai (2002) - Fiatal Sarah
Harry Potter és a bölcsek köve (2001)
- Ginerva `Ginny` Weasley

RENDEZTE ÉS ÍRTA
Separate we come, separate we go (2012)

HANGJÁT ADTA
Harry Potter és a Halál Ereklyéi 2.rész (videojáték) [2011] - Ginny Weasley hangja
Harry Potter és a Halál Ereklyéi 1.rész (videojáték) [2010] - Ginny Weasley hangja
Harry Potter és a Félvér Herceg (videojáték) [2009] - Ginny Weasley hangja
Cserecsapat (2007) - Vanessa hangja
Harry Potter és a Főnix Rendje (videojáték) [2007] - Ginny Weasley hangjanincs

Bonnie Wright képekben


  • Bonnie Wright kép 1

Írd le a véleményed erről a sztárról:

Hozzászólásod írásánál, kérjük kövesd az alábbi alapszabályokat:
  • Ne küldj spamet.
  • Véleményed legyen kulturált, közérthető, másokat nem bántó.
Regisztrálj be ingyenesen hogy véleményt írhass a sztárról!

Vélemények Bonnie Wright kapcsán:

Chelydra képe
Hozzászólások: 2692
Hely:

1 0 Chelydra ezt a véleményt írta 2015-07-11 02:05-kor:

A kis 'Ginny' a Potterből! Mosolygós, kedves színésznőnek tartom! Sok egyéb jó filmben is szerepel! Köszi a feltöltést!1 0


Sztár Kereső


A funkció használatához be kell jelentkezned!

×